Placeholder

Wrap met vis en salsa

Van de salsa maak je lekker veel, want daar zitten haast geen calorieën in. Eten met je handen mag!

Van de salsa maak je lekker veel, want daar zitten haast geen calorieën in. Eten met je handen mag!

Hoofdgerecht voor 2 personen (ongeveer 375 calorieën per persoon)

Boodschappenlijstje:

  • 300 g stevige witvisfilet (bijvoorbeeld tilapia)
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 1 komkommer
  • 3 trostomaten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 1 el citroensap
  • 2 el (olijf)olie
  • 2 middelgrote wraptortilla’s
  • 1 limoen

Aan de slag!
Snijd de vis in blokjes van 3 cm en meng er de Mexicaanse kruiden door · Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes · Snijd de tomaten in blokjes · Meng in een kom de komkommer met de tomaat, ui, koriander en het citroensap · Voeg zout en peper naar smaak toe · Verhit de olie in een anti-aanbakkoekenpan en bak de blokjes vis in 3-4 minuten rondom goudbruin en gaar · Voeg zout en peper naar smaak toe · Verwarm intussen de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing · Verdeel de vis en salsa over het midden van de wraps en rol ze stevig op · Snijd de wraps doormidden en serveer ze elk met een stukje limoen.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.