Placeholder

Witte chocoladeplakken met bitterkoekjes

Om het menu af te sluiten mag een chocolaatje bij de koffie natuurlijk niet ontbreken.

Om het menu af te sluiten mag een chocolaatje bij de koffie natuurlijk niet ontbreken.

Voor ca. 16 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 200 g witte chocola, in stukjes
  • 50 g boter
  • 25 ml slagroom
  • 50 g bitterkoekjes, in kleine stukjes

Extra nodig: bakpapier

Aan de slag!

Smelt in een kom die boven een pan met kokend water hangt de chocola met de boter (de pan mag het water niet raken) · Meng er de slagroom door · Haal de kom van het vuur en laat het chocolademengsel een beetje afkoelen · Meng er de bitterkoekjes door · Schep het mengsel in een langwerpig bergje op een stuk bakpapier en vouw het papier over de chocola heen dicht · Maak er een worstje van en draai de uiteinden van het papier dicht · Als het vormen van de worst niet helemaal goed lukt doordat de chocola nog te zacht is, leg het pakketje dan eerst even 30 minuten in de koelkast en rol er dan opnieuw een mooie ronde worst van · Laat de chocola in de koelkast in ca. 2 uur goed hard worden · Wikkel de chocola uit het papier en snijd het in plakjes.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk