Placeholder

Vis met salie

Vis met frisse smaak in een handomdraai!

Vis met frisse smaak in een handomdraai!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

600 g stevige witvisfilet (bijv. zeewolf of tilapia)

sap van een halve citroen

8 blaadjes verse salie

100 g rauwe ham (bijv. gandaham)

2 el olijfolie

50 ml witte wijn

Aan de slag!

Snijd de visfilets in 8 gelijke stukken * Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met citroensap * Leg op elk stuk vis een blaadje salie * Wikkel er stevig een plakje rauwe ham omheen * Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de vispakketjes ca. 3 minuten per kant op matig vuur * Neem ze uit de pan en leg ze op een bord * Schenk de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan * Laat de wijn wegborrelen en roer het aanbaksel los * Schenk de wijnjus over de vis.

Lekker met gele rijst en gekookte broccoli.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.