Placeholder

Vanillecakejes met limoenglazuur

Vanille met limoen is een heerlijke combinatie. Deze cakejes met lichtgroen glazuur zijn een echte traktatie.

Vanille met limoen is een heerlijke combinatie. Deze cakejes met lichtgroen glazuur zijn een echte traktatie.

Voor 12 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 125 g zachte boter
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren 
  • 50 ml melk
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 vanillestokje
  • 75 g poedersuiker
  • 1 limoen
  • muffinblik met 12 holletjes
  • 12 papieren cakevormpjes

Aan de slag!

* Verwarm de oven voor op 175ºC. * Verdeel 12 papieren vormpjes over de holletjes in een muffinblik. * Klop in een kom de boter met de suiker romig. * Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel luchtig. * Meng er de melk en een mespunt zout door. * Zeef het meel erboven en meng alles tot een glad beslag. * Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met de punt van een mes uit. * Meng het vanillemerg door het beslag. * Verdeel het beslag over de vormpjes. * Bak de cakejes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. * Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. * Boen de limoen goed schoon en rasp de schil boven een kommetje. * Meng in een ander kommetje de poedersuiker met het limoenraspsel. * Voeg het limoensap druppelsgewijs toe, want het glazuur mag niet te vloeibaar zijn. * Bestrijk de cakejes met het glazuur en laat drogen.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.