Placeholder

Tomaten-gembersoep met kip

De subtiele gembersmaak maakt van deze tomatensoep iets bijzonders.

De subtiele gembersmaak maakt van deze tomatensoep iets bijzonders.

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

1 el olie

3 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes

2 tenen knoflook, in plakjes

1 mespunt gedroogde chilivlokken

500 ml gezeefde tomaten

500 ml warme kippenbouillon (van tablet)

3 el droge sherry

400 g kipfilet, in reepjes

75 g (diepvries-)doperwten

1 hand grof gehakte koriander, om te bestrooien

Aan de slag!

Verhit de olie in een ruime pan en bak de gember en knoflook op matig vuur 1 minuut * Voeg de chilivlokken, gezeefde tomaten, bouillon en sherry toe en laat alles op matig vuur ca. 5 minuten zacht koken * Zeef de soep boven een kom en voeg de kipfilet en de doperwten toe * Laat de soep nog 5 minuten zacht koken en voeg zout en peper naar smaak toe * Strooi de koriander over de soep.

Recepten: Tal Maes. Foto’s Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski