Tomaten-gembersoep met kip
4 augustus 2011
De subtiele gembersmaak maakt van deze tomatensoep iets bijzonders.
De subtiele gembersmaak maakt van deze tomatensoep iets bijzonders.
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
1 el olie
3 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
1 mespunt gedroogde chilivlokken
500 ml gezeefde tomaten
500 ml warme kippenbouillon (van tablet)
3 el droge sherry
400 g kipfilet, in reepjes
75 g (diepvries-)doperwten
1 hand grof gehakte koriander, om te bestrooien
Aan de slag!
Verhit de olie in een ruime pan en bak de gember en knoflook op matig vuur 1 minuut * Voeg de chilivlokken, gezeefde tomaten, bouillon en sherry toe en laat alles op matig vuur ca. 5 minuten zacht koken * Zeef de soep boven een kom en voeg de kipfilet en de doperwten toe * Laat de soep nog 5 minuten zacht koken en voeg zout en peper naar smaak toe * Strooi de koriander over de soep.
Recepten: Tal Maes. Foto’s Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski