Placeholder

Tip: kniepertjes bakken

In Drenthe en Groningen is het traditie om op Oudejaarsdag kniepertjes te bakken. Ja, zo heten deze superdunne wafeltjes echt. En ze zijn zó lekker, dat de rest van Nederland er ook hoognodig kennis mee moet maken. Althans, dat vinden wij.

In Drenthe en Groningen is het traditie om op Oudejaarsdag kniepertjes te bakken. Ja, zo heten deze superdunne wafeltjes echt. En ze zijn zó lekker, dat de rest van Nederland er ook hoognodig kennis mee moet maken. Althans, dat vinden wij.

Nog zo’n fijne traditie uit het noorden van het land: op Nieuwjaarsdag eet je ze opgerold en gevuld met slagroom. Krijg je al helemaal zin om kniepertjes te maken? Haal dan snel de volgende boodschappen in huis:

  • 500 gr bloem
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr gewone kristalsuiker
  • 200 gr boter (margarine)
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4-5 eetlepels lauw water
  • wafelijzer

Aan de slag!
Op Allrecipes.nl vind je een handige uitleg voor de heerlijke kniepertjes.