Placeholder

Tarwesalade met sperziebonen en geitenkaas

Tarwekorrels zijn een heerlijk alternatief voor pasta, rijst of aardappels. Mooi meegenomen: ze zijn ook nog eens erg gezond.

Tarwekorrels zijn een heerlijk alternatief voor pasta, rijst of aardappels. Mooi meegenomen: ze zijn ook nog eens erg gezond.

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:

250 g tarly (voorgekookte tarwe, pak)

500 g sperziebonen, gebroken

6 el olijfolie

2 el witte-wijnazijn

3 bosuitjes, in ringen

250 g cherrytomaten, gehalveerd

100 g waterkers

150 Hollandse geitenkaas, in blokjes

Aan de slag!

Kook de tarly volgens de gebruiksaanwijzing * Kook intussen de sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar * Giet de tarly en bonen af * Meng in een schaal de tarly met de bonen, olijfolie, azijn, bosuitjes, tomaten, waterkers en blokjes geitenkaas * Voeg zout en peper naar smaak toe.

Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.