Placeholder

Tarte tatin met peer en gember

De peer is nu op zijn best: probeer deze heerlijke variant op het klassieke Franse nagerecht met appels.

De peer is nu op zijn best: probeer deze heerlijke variant op het klassieke Franse nagerecht met appels.

Taart voor 8 tot 10 personen.

Boodschappenlijst:

• 4-5 rijpe handperen

• 6 plakjes (diepvries-)roomboterbladerdeeg, ontdooid

• bloem, om te bestuiven

• 100 g suiker• 75 g boter

• 2 el fijngehakte, gekonfijte stemgember

Extra nodig: dichte, lage taartvorm van ca. 24 cm doorsnee (geen springvorm!)

Aan de slag!

* Verwarm de oven voor op 225ºC * Schil de peren, snijd ze doormidden en schep met een meloenbolletjeslepel of dessertlepel de klokhuizen eruit * Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap die iets groter is dan de doorsnee van de taartvorm * Smelt in een pan de suiker met de boter tot een lichtgekleurde karamel * Schenk de karamel in de taartvorm en verdeel de stukjes gember erover * Leg de peren met de bolle kanten in de karamel * Leg de deeglap over de peren en stop de zijkanten als het ware in * Bak de taart 25-30 minuten in de oven goudbruin * Laat de taart 10 minuten staan voor je hem met behulp van een plat bord keert * Snijd de taart in punten *

Lekker met een bol vanille-ijs.

Recept: Tal Maes. Foto’s Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski