Spaanse omelet met paprika
4 augustus 2011
De authentieke tortilla española is gemaakt met aardappel, ui, ei én flink wat olijfolie. Dien deze dikke, heerlijke omelet bijvoorbeeld in blokjes of puntjes als borrelhapje op.
De authentieke tortilla española is gemaakt met aardappel, ui, ei én flink wat olijfolie. Dien deze dikke, heerlijke omelet bijvoorbeeld in blokjes of puntjes als borrelhapje op.
Hapje, ca. 12 stuks.
Boodschappenlijstje:
500 g aardappels, geschild en in plakjes
2 uien, gesnipperd
1 rode paprika, in dunne reepjes
6 eieren
milde olijfolie, om in te bakken
Aan de slag!
Verhit een flinke laag olijfolie (ca. 1 cm) in een ruime koekenpan * Voeg de aardappels en ui toe en bak het geheel ca. 6 minuten op een matig vuur; laat de aardappels niet bruin kleuren * Voeg de reepjes paprika toe en bak het geheel nog 3-4 minuten tot de aardappels gaar zijn * Schep het aardappelmengsel in een vergiet (of zeef) die boven een kom hangt en vang de olijfolie op * Klop in een andere kom de eieren los en roer hier het aardappelmengsel door * Voeg wat zout en peper toe * Verhit een beetje van de opgevangen olie in een kleine koekenpan (ca. 20 cm doorsnee) * Schenk het aardappel-eimengsel erin en bak de onderkant goudbruin * Leg een passend ingevet bord op de omelet en keer de pan en het bord, zodat de omelet op het bord terecht komt * Laat de omelet voorzichtig in de pan glijden en bak de andere kant in nog 2-3 minuten goudbruin * Laat de omelet op een bord glijden en tot lauwwarm afkoelen * TIPDe olijfolie in dit recept kun je bewaren en nog een keer gebruiken! * Zeef de olie en schenk het in een flesje of kannetje.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk