Salade met gemarineerde biefstuk
4 augustus 2011
De Japanse twist met frisse groenten maakt het een extra zomerse salade.
De Japanse twist met frisse groenten maakt het een extra zomerse salade.
Maaltijdsalade voor 4 personen
Boodschappen
• 4 el teriyaki marinade
• 2 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
• 1 teen knoflook, geperst
• 4 biefstukjes à 125 g
• 125 g groene puntasperges
• 1 bosje radijs, in dunne plakjes
• 100 g taugé
• 150 g gemengde salade (kant-en-klaar)voor de dressing
• sap van 1 citroen
• 1 teen knoflook, geperst
• 2 el sojasaus
• 1 el geroosterd sesamzaad
Meng de teriyaki marinade, in een kommetje, met de gemberwortel en knoflook. Wentel hier de biefstukjes door. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren. Kook de puntasperges in 2-3 minuten in een pan met water en wat zout, beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Klop de ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Meng in een schaal de radijs met de asperges, taugé en sla. Verwarm een grillpan voor en gril de biefstukjes 1 minuut per kant. Haal de biefstukjes uit de pan en laat ze 1 minuut rusten. Snijd het vlees in plakjes en leg op de salade. Sprenkel er de dressing over. Lekker met rijst of mihoen.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.