Placeholder

Salade met gegrilde venkel en oude kaas

Snijd de venkelknollen doormidden. Verwijder de harde kernen en stelen. Snijd de helften in de lengte in plakken van ca. 1 cm dik. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. …

Snijd de venkelknollen doormidden. Verwijder de harde kernen en stelen. Snijd de helften in de lengte in plakken van ca. 1 cm dik. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. …

Voor- of bijgerecht voor 4 personen

• 2 venkelknollen
• 1 el olijfolie
• 100 g gemengde sla met eikenblad (zak)|
• 100 g oude brokkelkaas (bijv. Old Amsterdam), verbrokkeld
• olijfolie om te bestrijken

Voor de dressing:
• 6 el olijfolie
• 2 el balsamico-azijn
• 1 teen knoflook, geperst

Extra: grillpan.

Snijd de venkelknollen doormidden. Verwijder de harde kernen en stelen. Snijd de helften in de lengte in plakken van ca. 1 cm dik. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de grillpan tot zeer heet. Bestrijk de plakken venkel met olijfolie en grill ze in de grillpan tot ze mooi goudbruin zijn. Verdeel de sla over borden en leg er de gegrilde venkel op. Sprenkel er de dressing over. Verdeel er de kaas over. Serveer met warm meergranen stokbrood. Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.