Placeholder

Salade met broccoli, tomaat en ansjovis

Klop in een schaal de olie met azijn en wat zout en peper door elkaar. Leg de ringen ui in de dressing. Kook de roosjes broccoli in een pan met ruim water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar. Snijd intussen de ansjovisfilets in de lengte doormidden…

Klop in een schaal de olie met azijn en wat zout en peper door elkaar. Leg de ringen ui in de dressing. Kook de roosjes broccoli in een pan met ruim water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar. Snijd intussen de ansjovisfilets in de lengte doormidden…

Voor- of bijgerecht.

• 6 el olijfolie
• 2 el rode-wijnazijn
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 1 flinke stronk broccoli, in kleine roosjes
• 6 ansjovisfilets op olie (blikje)
• 4 tomaten, in partjes

Klop in een schaal de olie met azijn en wat zout en peper door elkaar. Leg de ringen ui in de dressing. Kook de roosjes broccoli in een pan met ruim water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar. Snijd intussen de ansjovisfilets in de lengte doormidden. Giet de broccoliroosjes af en meng ze warm door de dressing. Voeg de tomaten en ansjovis toe. Lekker bij gebraden kip, gebakken vis of als voorgerecht met brood. Bereidingstijd: 15 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.