Placeholder

Salade met blauwe kaas en druiven

In deze salade met eikenbladsla, pecannoten, blauwe kaas en druiven proef je het najaar. De druiven bak je even, waardoor ze nog zoeter van smaak worden.

In deze salade met eikenbladsla, pecannoten, blauwe kaas en druiven proef je het najaar. De druiven bak je even, waardoor ze nog zoeter van smaak worden.

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen|

• 1 krop eikenbladsla
• 5 el olijfolie
• 2 el balsamico-azijn
• 1 ui, in ringen
• 20-25 pitloze blauwe druiven, gehalveerd
• 100 g blauwe kaas, in blokjes
• 40 g pecannoten·

Was en droog de sla. · Verdeel hem over vier borden. · Klop in een kommetje vier eetlepels olie met de azijn door elkaar. · Voeg zout en peper naar smaak toe. · Verhit één eetlepel olie in een koekenpan en bak de ringen ui op een matig vuur 2-3 minuten tot ze zacht zijn; laat ze niet bruin worden. · Voeg de druiven toe en bak ze al omscheppend 1-2 minuten mee. · Verdeel het ui-druivenmengsel, de blokjes kaas en de pecannoten over de salades. · Druppel er de dressing over. · Geef er sneetjes warm stokbrood bij.

Recept: Tal Maes.