Placeholder

Salade met avocado en sinaasappel

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. Leg ze op een stuk keukenpapier. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schil de sinaasappels en verwijder al het wit. Snijd de sinaasappels in dunne plakken…

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. Leg ze op een stuk keukenpapier. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schil de sinaasappels en verwijder al het wit. Snijd de sinaasappels in dunne plakken…

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen.

• 100 g biologische spekblokjes
• 2 biologische sinaasappels
• 2 rijpe biologische of Max Havelaar avocado’s
• 100 g biologische waterkers
• 12 Kalamata-olijvenvoor de dressing:
• sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
• 6 el olijfolie
• 1 el witte-wijnazijn
• 1 teen knoflook, uitgeperst

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. Leg ze op een stuk keukenpapier. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schil de sinaasappels en verwijder al het wit. Snijd de sinaasappels in dunne plakken. Snijd de avocado´s doormidden en verwijder de pit. Schil de avocado´s in dunne plakjes. Verdeel de waterkers, plakken sinaasappel, avocado en olijven over een schaal en schenk er de dressing over. Strooi er de uitgebakken spekblokjes over. Serveer met stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recept: Tal Maes