Placeholder

Saffraansoep met druiven en amandelen

Saffraan werd al door de Grieken als zinnenprikkelend beschouwd. Er werd beweerd dat als een vrouw een week dagelijks saffraan tot zich nam, zij haar geliefde niet meer kon weerstaan.

Saffraan werd al door de Grieken als zinnenprikkelend beschouwd. Er werd beweerd dat als een vrouw een week dagelijks saffraan tot zich nam, zij haar geliefde niet meer kon weerstaan.

Voorgerecht, 2 personen.

  • 4 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 6-8 draadjes saffraan
  • 125 ml slagroom
  • 75 g kipfilet, in dunne reepjes
  • 1 el amandelschaafsel
  • 12 witte pitloze druiven
  1. Verwarm in een pan de bouillon samen met de witte wijn.
  2. Voeg de saffraan toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en voeg de slagroom en reepjes kip toe.
  4. Laat de soep ca. 10 minuten zacht sudderen.
  5. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.  
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Schep de soep in diepe borden en leg er de druiven in.
  8. Verdeel het amandelschaafsel erover.

Recepten: Tal Maes