Placeholder

Saffraanbrood met abrikozen

Deze heerlijkheid, die er ook nog eens heel zonnig uitziet, is niet moeilijk om te maken. Zo verras jij iedereen aan tafel.

Deze heerlijkheid, die er ook nog eens heel zonnig uitziet, is niet moeilijk om te maken. Zo verras jij iedereen aan tafel.

Voor ca. 20 plakken.

0,5 dl melk
1 zakje saffraan
50 g boter300 g bloem
5 el witte basterdsuiker
0,5 zakje gedroogde gist
2 middelgrote eieren
100 g gedroogde abrikozen
3 el geschaafde amandelen poedersuiker·

Breng de melk aan de kook, neem de pan van het vuur en strooi de saffraan erin. · Doe de boter erbij en laat die in de hete melk smelten. · Doe de bloem met 3 el van de suiker in een kom, roer er de gist en 2 tl zout door. · Breek de eieren erboven en schenk het melkmengsel erbij. · Roer vanuit het midden het geheel met een pollepel tot al de bloem is opgenomen en kneed het tot een elastisch deeg. · Laat het deeg afgedekt op een warme plaats (bijvoorbeeld in een lauwe oven) 1 uur rijzen. · Hak de abrikozen heel fijn en meng ze met de vanillesuiker en de rest van de suiker. · Druk het gerezen deeg op het aanrecht uit tot een lap. · Smeer de vulling over het midden van het deeg en rol het deeg op.· Strooi de amandelen op het aanrecht en rol het deeg erdoor zodat het rondom met amandelen bedekt is. · Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het brood nog 30 minuten afgedekt rijzen. · Verwarm intussen de oven voor op 200°C. · Bak het brood na het rijzen in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en iets bruin. · Bestuif het brood voor het serveren met poedersuiker.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam.