Placeholder

Romige vissoep met kerrie

De kerrie geeft deze romige soep een pittig accent.

De kerrie geeft deze romige soep een pittig accent.

Maaltijdsoep voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

1200 ml visbouillon (van tablet)

1 dl droge witte wijn

500 g panklare soepgroenten met prei

400 g aardappels, geschild en in blokjes

2 tl kerriepoeder

2 tomaten

125 ml slagroom

500 g witvisfilet (bijv. zeewolf, schelvis of tilapia), in blokjes

enkele sprietjes bieslook, gesnipperd

Handig: staafmixer of keukenmachine

Aan de slag!

Breng in een grote pan de bouillon samen met de wijn, soepgroenten en aardappels aan de kook. * Zet het vuur iets lager en voeg de kerrie toe. * Laat de bouillon op een matig vuur ca. 15 minuten zacht koken tot de groenten en aardappels gaar zijn. * Dompel intussen de tomaten ca. 1 minuut onder in kokend water tot de velletjes loslaten. * Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. * Pureer de soep met behulp van een staafmixer of een keukenmachine. * Schenk de soep terug in de pan en meng er de slagroom, tomatenblokjes en vis door. * Laat de soep nog ca. 5 minuten zacht koken tot de vis gaar is. * Voeg zout en peper naar smaak toe. * Verdeel de soep over borden en strooi er het bieslook over.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.