Placeholder

Recept voor Wortelfriet met minihamburger en currysaus

Supersnel klaar en ideaal voor de kinderen!

Supersnel klaar en ideaal voor de kinderen!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-500 g winterwortels
-500 g voorgebakken frites
-3 el olijfolie
-4 el yoghurt
-1 el halvanaise
-1 tl rode currypasta
-2 ongepaneerde hamburgers
-50 g rucola.

Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de wortels en snijd ze in frieten van ca. 1 cm dik. Verdeel de wortelfriet over de met bakpapier beklede bakplaat en schep om met 2 el olijfolie. Bak de wortelfriet 10 minuten in het midden van de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schuif de wortelfriet naar de zijkant. Verdeel de voorgebakken frites over de rest van de bakplaat. Bak alles nog 20 minuten in de oven en schep halverwege om. Roer intussen de yoghurt, halvanaise en currypasta door elkaar. Verdeel de hamburgers in 4 gelijke porties en maak hier minihamburgers van. Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak de minihamburgers in 8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de hamburgers en frietjes op een bord en verdeel de rucola erover.

Bereidingstijd: 40 minuten 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.