Recept voor witlof met appel & camembert
12 februari 2018
Witlof smaakte nog nooit zo lekker!
Witlof smaakte nog nooit zo lekker!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
- 1 kg witlof
- 50 g roomboter
- 1 friszoete appel (bijv. jonagold), ongeschild in schijfjes
- 50 g walnoten
- 2 el suiker
- 1 camembert (250 g), in plakjes
- 200 ml melk
- Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet
Aan de slag!
- Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar.
- Verhit de ovengrill.
- Snijd een plakje van de onderzijde van de witlof en snijd de struikjes in de lengte in 6 partjes.
- Smelt in een koekenpan 25 g boter.
- Bak de witlof in 6-8 min. beetgaar.
- Schep er de appel, de walnoten en de suiker door en bak nog 2 min.
- Schep de witlof in de ovenschaal.
- Leg er de plakjes camembert op en laat de kaas onder de hete ovengrill smelten en licht kleuren – pas op dit kan snel gaan!
- Giet intussen de aardappelen af.
- Zet de pan terug op laag vuur en voeg de melk en 25 g boter toe.
- Stamp tot een smeuïge puree.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de puree bij de witlofschotel.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Ovengrill: 5 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.