Placeholder

Recept voor waterkersstamppot met mosterdballetjes

Een lekkere stamppot voordat de lente weer begint!

Een lekkere stamppot voordat de lente weer begint!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

Voor de mosterdballetjes:

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 flinke el pittige of grove mosterd
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 1 kleine ui
  • 2 el olijfolie

Voor de stamppot:

  • 1250 g kruimige aardappels
  • 150 g waterkers
  • 200 ml melk
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd

Aan de slag!

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de mosterd, het ei, het paneermeel en wat zout en peper toe.
  2. Rasp er de ui boven.
  3. Kneed tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  4. Draai er balletjes ter grootte van walnoten van.
  5. Schil voor de stamppot de aardappels, en snijd in stukken.
  6. Kook in ca. 15 minuten gaar in een pan met water en wat zout.
  7. Verwijder intussen de harde stelen van de waterkers en snijd de rest in grove stukken.
  8. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  9. Houd ze even warm.
  10. Giet de aardappels af en stamp fijn.
  11. Roer er de melk door en blijf roeren tot je een smeuïge puree hebt.
  12. Schep de waterkers en de tomaten door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  13. Warm de stamppot nog 1-2 minuten op een laag vuur door.
  14. Serveer met de mosterdballetjes.

Bereidingstijd: ca. 35 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.