Recept voor waterkersstamppot met mosterdballetjes
20 februari 2013
Een lekkere stamppot voordat de lente weer begint!
Een lekkere stamppot voordat de lente weer begint!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
Voor de mosterdballetjes:
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 flinke el pittige of grove mosterd
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 1 kleine ui
- 2 el olijfolie
Voor de stamppot:
- 1250 g kruimige aardappels
- 150 g waterkers
- 200 ml melk
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
Aan de slag!
- Doe het gehakt in een kom en voeg de mosterd, het ei, het paneermeel en wat zout en peper toe.
- Rasp er de ui boven.
- Kneed tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- Draai er balletjes ter grootte van walnoten van.
- Schil voor de stamppot de aardappels, en snijd in stukken.
- Kook in ca. 15 minuten gaar in een pan met water en wat zout.
- Verwijder intussen de harde stelen van de waterkers en snijd de rest in grove stukken.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Houd ze even warm.
- Giet de aardappels af en stamp fijn.
- Roer er de melk door en blijf roeren tot je een smeuïge puree hebt.
- Schep de waterkers en de tomaten door de puree en breng op smaak met zout en peper.
- Warm de stamppot nog 1-2 minuten op een laag vuur door.
- Serveer met de mosterdballetjes.
Bereidingstijd: ca. 35 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.