Placeholder

Recept voor vispotje met chorizo, aardappel en paprika

Dit heerlijke vispotje bereid je in 15 minuten voor. Daarna nog even een half uurtje stoven. Eetsmakelijk!

Dit heerlijke vispotje bereid je in 15 minuten voor. Daarna nog even een half uurtje stoven. Eetsmakelijk!

Ingrediënten:
1 el olijfolie
-100 g chorizoworst, in plakjes
1 ui, in dunne halve ringen
2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in reepjes
500 g aard appels, geschild en in plakjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
4 witte visì lets (zoals tilapia of schelvisfilet)
2 el bladpeterselie, fijngehakt

Verhit de olie in een braadpan en bak de plakjes chorizo tot het vet vrijkomt. Voeg de ui en paprika toe en bak ze 1-2 minuten mee. Voeg de plakjes aardappel en de tomatenblokjes met sap, wat zout en peper toe en schep alles goed om. Voeg zo veel heet water toe dat de aardappels net onder staan en breng het aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat het geheel afgedekt 15-20 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn. Bestrooi de visì lets met zout en peper en leg ze op de aardappels in de pan. Laat alles afgedekt nog 6-8 minuten stoven tot de vis gaar is. Bestrooi met peterselie. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Stooftijd: 25-30 minuten.