Culinair

Recept voor vispannetje met kip en worst

Dit eenpansgerecht wordt ook wel cataplana genoemd en komt oorspronkelijk uit Portugal.

Recept voor 4 personen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
– 75 g chorizo
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 350 g kip(filet)blokjes
– 1 blik linzen à 400 g
– 1 blik tomatenblokjes à 400 g
– 400 g kabeljauwfilet (vers of diepvries)
– 2 handjes tuinerwten, diepvries
– 3 el peterselieblaadjes
– 1 citroen, in parten gesneden

Aan de slag:
Snijd de chorizo in stukjes, verhit in een grote koekenpan en bak 2 minuten. Snipper de ui en snijd de rode paprika in reepjes. Voeg de kip, ui en de paprika aan de chorizo toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Spoel de linzen en laat uitlekken in een vergiet. Schenk de tomatenblokjes in de pan en voeg er de linzen aan toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Snijd de (ontdooide) kabeljauwfilet in stukken en leg tussen de linzen. Stoof de vis met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de erwten aan de pan toe en roer even door. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi vlak voor het serveren van het vuur af met de peterselie. Geef er in een kommetje de citroenparten bij.

Tip: lekker met aardappelsalade.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Foodstyling: Jessica Lek. Met dank aan: Dille en Kamille, Zara Home.

Reageer op dit artikel