Placeholder

Recept voor Thaise vis met paksoi

Lekker mager hoofdgerecht. Paksoi is nu op z’n top en lekker knapperig in dit recept.

Lekker mager hoofdgerecht. Paksoi is nu op z’n top en lekker knapperig in dit recept.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 125 g (zilvervlies of basmati) rijst
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 300 g tilapia- of roodbaarsfilet
  • 1 dl kokosmelk
  • 4 el vissaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd pepertje of chilipeper uit de molen
  • 1 limoen
  • 1 tl suiker
  • 1 el gehakte basilicum
  • 1 el (wok) olie

Aan de slag!

  1. Kook of stoom de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Snijd de paksoi in repen en de prei in ringen.
  3. Was ze en laat ze uitlekken.
  4. Leg de visfilets naast elkaar in een pan en schenk de kokosmelk en 2 el vissaus erbij.
  5. Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
  6. Verkruimel het pepertje erboven of maal er wat chilipeper overheen.
  7. Was de schil van de limoen en rasp hem boven de vis.
  8. Pers de limoen uit, schenk het sap erbij en strooi de suiker erin.
  9. Verwarm het geheel op laag vuur onafgedekt ca. 8 minuten.
  10. Keer de visfilets halverwege en strooi de basilicum erover.
  11. Verhit intussen de olie in een wok en bak de groenten al omscheppend enkele minuten.
  12. Doe de rijst erbij en schep het geheel goed door elkaar.
  13. Breng het rijst-groentegerecht op smaak met de vissaus.
  14. Serveer de vis met het stoofvocht met het rijst-groentemengsel.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx