Placeholder

Recept voor Thaise mihoen met shiitake en pittig gehakt

Dit Thaise hoofgerecht is eenvoudig te bereiden en bovendien snel klaar! Je kunt de mihoen vervangen door mie.

Dit Thaise hoofgerecht is eenvoudig te bereiden en bovendien snel klaar! Je kunt de mihoen vervangen door mie.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g mihoen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 250 g shii-take, schoongeveegd en in plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1-2 el Thaise vissaus
  • een handvol verse koriander, grof gehakt
  • partjes limoen om te serveren

Aan de slag!

  1. Breek de mihoen in grove stukken en bereid ze volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Giet de mihoen af en houd warm in een pan met de deksel erop.
  3. Verwarm intussen de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de shii-take 3 minuten op hoog vuur.
  4. Breng op smaak met zout en peper, en schep het op een bord.
  5. Verwarm de rest van de olie in de pan en bak de knoflook, rode peper en gember 30 seconden.
  6. Voeg het gehakt toe en bak het in 3-4 minuten rul.
  7. Breng op smaak met de vissaus.
  8. Meng er de shii-take door en verwarm alles nog 1-2 minuten.
  9. Verdeel de mihoen over vier kommen en schep het gehaktmengsel erop.
  10. Strooi de koriander er overheen.
  11. Serveer met partjes limoen.

Ook lekker met een frisse komkommersalade.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bijdedames, Nijhof, Studio bazar.