Placeholder

Recept voor Thaise mihoen met garnalen, groenten en mango

Dit gerecht met mihoen, garnalen en roerbakgroenten is heerlijk en snel klaar!

Dit gerecht met mihoen, garnalen en roerbakgroenten is heerlijk en snel klaar!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g mihoen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 g rauwe garnalen (diepvries), gepeld en ontdooid
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 400 g Oosterse of Thaise roerbakgroenten (panklaar, zak)
  • 1 mango, geschild, pit verwijderd en in reepjes
  • 2-3 el Thaise vissaus
  • een handje koriander
  • 1 limoen, in partjes

Aan de slag!

  1. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de mihoen onder koud water. Knip de mihoen met een schaar in kortere stukjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen op hoog vuur ca. 4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Schep ze even op een bord.   
  3. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook en chilipeper 1 minuut. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur mee.
  4. Meng er de mango, mihoen en garnalen door. Roerbak alles nog 1-2 minuten.
  5. Breng op smaak met vissaus. 
  6. Verdeel over kommen en strooi er koriander over. Serveer met partjes limoen. 

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.