Placeholder

Recept voor Thaise koolrolletjes met gehakt en kokossaus

Deze Thaise koolrolletjes zijn heerlijk als hoofdgerecht. Niet zo’n fan van pittig eten of van kokos? Je kunt met dit recept makkelijk variëren!

Deze Thaise koolrolletjes zijn heerlijk als hoofdgerecht. Niet zo’n fan van pittig eten of van kokos? Je kunt met dit recept makkelijk variëren!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 Chinese kool of spitskool
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 0,5 el Thaise rode currypasta (potje of zakje)
  • 2 el Thaise vissaus
  • klein handje fijngehakte koriander, plus extra

Voor de saus:

  • 200 ml kokosmelk
  • sap van ½ limoen
  • 2 el Thaise rode currypasta (potje of zakje)
  • Extra: bamboe- of cocktailprikkers

Aan de slag!

  1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook.
  2. Haal voorzichtig afhankelijk van de grootte 8-12 bladeren van de krop kool af en snijd het dikste deel van de nerf uit elk blad.
  3. Kook de bladeren 2-3 minuten in het water tot ze zacht zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een vergiet. Spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  4. Meng in een kom het gehakt met het ei, de currypasta, vissaus en koriander. Breng op smaak met peper.
  5. Maak van het gehakt 8-12 korte, dikke worstjes en leg ze op het dikste gedeelte van de koolbladeren. Vouw de zijkanten over het gehakt heen en rol op. Zet vast met prikkers.
  6. Breng in een ruime pan de kokosmelk met de currypasta en het limoensap zachtjes aan de kook. Zet het vuur meteen laag en leg de koolrolletjes er naast elkaar in.
  7. Leg een deksel op de pan en laat de rolletjes in ca. 20 minuten zachtjes gaar sudderen.
  8. Garneer met extra koriander. Serveer de koolrolletjes in de saus met gekookte pandanrijst en een komkommersalade.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 20 minuten wachttijd.5

Variatietip: Maak Hollandse koolrolletjes. Meng het gehakt met 1 gefruit uitje, 1 ei, een mespunt nootmuskaat, 1 el fijngehakte peterselie, zout en peper. Laat de rolletjes zachtjes gaar sudderen in 200 ml runderbouillon. Neem de rolletjes uit het vocht en houd ze warm. Schenk drie vierde van het kookvocht uit de pan en voeg 125 ml slagroom en 1 el grove mosterd toe aan het vocht in de pan. Laat enkele minuten zachtjes koken. Serveer rolletjes en saus met gekookte aardappels en salade.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & kamille, Zara Home.