Placeholder

Recept voor tarte tatin met rode ui en geitenkaas

Geniet vanavond van deze lekkere, vegetarische tarte tatin met rode ui en geitenkaas.

Geniet vanavond van deze lekkere, vegetarische tarte tatin met rode ui en geitenkaas.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 500 g rode uien, in ringen
  • 1 el balsamico-azijn
  • 50 g walnoten
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)
  • Extra: ingevette ronde taartvorm (24 cm doorsnee, geen springvorm)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan.
  3. Voeg de uiringen toe en bak ze al omscheppend 1-2 minuten op matig vuur.
  4. Voeg de azijn, zout en peper toe en zet het vuur laag.
  5. Laat de uien met een deksel op de pan 15-20 minuten zachtjes bakken tot ze heel zacht zijn; schep ze regelmatig om.
  6. Meng de walnoten door de uien en schep het uienmengsel in de taartvorm.
  7. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol ze met een deegroller uit tot een ronde lap die 2-3 cm groter is dan de doorsnee van de taartvorm.
  8. Leg de lap deeg over de uien en stop bij de randen in.
  9. Bak de taart ca. 25 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
  10. Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten staan.
  11. Keer met behulp van een bord.
  12. Verbrokkel er de geitenkaas over en snijd in punten.
  13. Lekker met een rucolasalade.

Tip: je kunt de tarte tatin goed een dag van te voren maken. Warm de taart 10 minuten in een oven van 175°C op.

Bereidingstijd: 30-35 minuten, plus 35 minuten oventijd en rusten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.