Placeholder

Recept voor stoofpotje van kip met witte wijn en chorizo

Klinkt te lekker toch, dit stoofpotje met kip? Probeer ‘m vanavond nog. Binnen 35 minuten staat je gerecht op tafel.

Klinkt te lekker toch, dit stoofpotje met kip? Probeer ‘m vanavond nog. Binnen 35 minuten staat je gerecht op tafel.

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten: 1 bos peentjes • 250 g chorizoworst • 400 g kippendijfilet • 1 bakje champignons • 2 uien, gesnipperd • 3 teentjes knofl ook,
fijngehakt • 300 ml witte wijn • 400 g kikkererwten • paar takjes tijm

Schil de peentjes met een dunschiller, er mag wat groen aan blijven. Snijd ze schuin doormidden. Snijd de chorizo over de lengte door en de helften in plakjes van ½ cm dik. Bak de chorizo 3 minuten in een hapjespan, zonder olie of boter. Snijd de kip in 8 stukken, voeg die toe en bak ze 4 minuten mee tot ze bruin zijn. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
Giet de wijn in de pan, voeg de champignons, peentjes, kikkererwten en van de takjes geriste tijm toe en breng het gerecht tegen de kook.
Schep goed om en doe de deksel op de pan. Laat het gerecht 15 minuten stoven op laag vuur tot de peentjes zacht zijn en de kip gaar is. Serveer het gerecht met wat van het stoofvocht in kommen. Garneer met nog wat blaadjes tijm.