Recept voor spaghetti met venkelsaus
15 februari 2013
Tijd om weer lekker weekend te vieren. En dat doen we door een heerlijke pasta op tafel te zetten met een zelfgemaakte saus!
Tijd om weer lekker weekend te vieren. En dat doen we door een heerlijke pasta op tafel te zetten met een zelfgemaakte saus!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 venkelknol met groen
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- een mespunt gedroogde chilivlokken
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 el olijfolie
- 400 g spaghetti
- 100 g Parmezaanse kaasflinters
- Extra: vijzel.
Aan de slag!
- Snijd de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern; bewaar het venkelgroen.
- Snijd de venkel in heel dunne repen.
- Wrijf in een vijzel het venkelzaad, de oregano, de knoflook en chilivlokken fijn.
- Verwarm de olie in een ruime pan en fruit het knoflookmengsel ca. 2 minuten.
- Voeg de repen venkel toe en laat alles zacht ca. 10 minuten stoven.
- Voeg de tomaten toe en laat de saus afgedekt nog ca. 15 minuten op laag vuur sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Giet af en meng met de saus.
- Strooi er de Parmezaanse kaasflinters over.
- Verdeel er het venkelgroen over.
- Serveer met een groene salade.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désireé van Dijk. M.m.v.: Bij de Dames, Hema, Ikea, Studio Bazar, Zara-home.