Placeholder

Recept voor spaghetti met chorizo en geitenkaas

De combinatie van spaghetti, geitenkaas en chorizo smaakt heerlijk!

Deze combinatie van spaghetti, geitenkaas en chorizo is heerlijk!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
350 g spaghetti
– 
1 el olijfolie
– 
100 g chorizoworst, in dunne plakjes
– 
150 g dungesneden snijbonen (vers of diepvries)
– 
3 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt en in reepjes
– 
een klont boter
– 
50-75 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)
– 
3 takjes bladpeterselie, fijngehakt

Aan de slag!
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing in een pan met zout water beetgaar. Verwarm intussen de olie in een hapjespan. Bak de plakjes chorizo 1-2 minuten op matig vuur tot het vet vrij komt. Voeg de snijbonen en repen paprika toe en bak ze 1 minuut al omscheppend  mee. Schenk 1 grote soeplepel van het kokende pastawater bij de bonen en laat het vocht een beetje inkoken. Giet de spaghetti af en schep de pasta door het chorizomengsel. Verwarm alles al omscheppend op matig vuur; de spaghetti zal het vocht opnemen. Meng er de boter door (hierdoor krijg je een fluweelzachte saus). Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de pasta over borden en verkruimel er de geitenkaas boven. Strooi er de peterselie over. Lekker met een gemengde salade.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Tip: De geitenkaas kun je eventueel vervangen door fetakaas.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio bazar, Bij de Dames, Hans te Kloesse