Placeholder

Recept voor slakommetjes met gefrituurde mihoen en limoendressing

Een heerlijk Oosters voorgerecht met gefrituurde mihoen.

Een heerlijk Oosters voorgerecht met gefrituurde mihoen.

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 krop ijsbergsla
  • ½ komkommer, geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote wortel, geschrapt en geraspt
  • 125 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • ca. 2 dl zonnebloemolie
  • 80 g mihoen

Voor de dressing:

  • het sap van 2 limoenen
  • 2 el vissaus
  • 1 tl suiker
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Extra: keukenpapier

Aan de slag!

  1. Maak de 4 buitenste blaadjes van de krop ijsbergsla voorzichtig los en spoel ze af onder koud stromend water.
  2. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. De blaadjes gebruik je straks als kommetjes om de salade in op te dienen.
  4. Snijd de rest van de krop sla in hele fijne reepjes.
  5. Meng, in een kom, de gesneden sla met komkommer, wortel en tomaatjes.
  6. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de salade.
  7. Leg de hele slablaadjes op bordjes en schep er de aangemaakte salade in.
  8. Verhit een flinke laag olie in een wok.
  9. Verdeel de mihoen in 4 kleine porties.
  10. Frituur de mihoen enkele seconden aan beide kanten in de olie.
  11. De mihoen zwelt op en wordt krokant en wit.
  12. Laat de mihoen op keukenpapier uitlekken.
  13. Verdeel de gefrituurde mihoen over de ‘schaaltjes’ met salade.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Tip: meng eventueel nog 125 g roze garnalen door de salade.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bijdedames, Nijhof, Studio bazar.