Placeholder

Recept voor sla-wrap met zoetzuur gehakt

Een licht, Aziatisch gerecht, lekker voor de lunch.

Een licht, Aziatisch gerecht, lekker voor de lunch.

Lunch voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 8 mooie blaadjes little gem-sla
  • 1 el wokolie
  • mespunt chilivlokken, of naar smaak
  • 1 bosuitje, fijngehakt
  • 250 g rundergehakt
  • ½  rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el sojasaus
  • 1 ½ tl honing

 

Aan de slag!

  1. Leg de blaadjes sla klaar op een bord.
  2. Maak de wok goed heet, voeg olie toe en roerbak snel de chilivlokken en het bosuitje.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het goed bruin en rul in 8 minuten.
  4. Voeg de paprika en sojasaus toe. Roerbak alles nog een paar minuten.
  5. Haal de wok van het vuur en roer de honing door het gehakt.
  6. Verdeel het vlees over de blaadjes sla en serveer. Rol ze op en geniet! Je kunt er ook een beetje zoete chilisaus bij geven.

Tip Je kunt het recept ook verdubbelen en het gehakt met gewokte Chinese kool (of spinazie) en noedels of rijst serveren.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Jan, Nijhof, Dille & Kamille.