Placeholder

Recept voor sinaasappelscones met marmelade

Heerlijk als ontbijtgerecht, maar ook leuk voor bij een uitgebreide thee of met een glaasje Oranjenbitter. Warm zijn de scones het allerlekkerst!

Heerlijk als ontbijtgerecht, maar ook leuk voor bij een uitgebreide thee of met een glaasje Oranjenbitter. Warm zijn de scones het allerlekkerst!

Gebak, vijftien stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g kristalsuiker
  • 75 g koude boter, in blokjes
  • geraspte schil van 1 sinaasappel (alleen het oranje)
  • 2 eieren
  • 75 ml melk
  • 125 g mascarpone
  • bloem om te bestuiven
  • marmelade om erbij te serveren
  • Extra: uitsteekvorm of glaasje van 6 cm doorsnee 
  • bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng in een kom het meel met de suiker en een mespunt zout.
  3. Wrijf de boter er met je vingertoppen door tot je een kruimelig mengsel krijgt.
  4. Meng het sinaasappelrasp erdoor.
  5. Maak in het midden een kuiltje en breek hier de eieren boven en schenk de melk erin.
  6. Kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
  7. Duw het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 2 cm dik.
  8. Steek er met een uitsteekvorm of glaasje rondjes uit.
  9. Leg de rondjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de scones in ca. 12 minuten gaar en goudbruin.
  10. Snijd ze als ze nog warm zijn open en besmeer ze met marcarpone en jam of marmelade.

 

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.