Placeholder

Recept voor sinaasappelpunch

Lekker om vanavond het weekend mee in te luiden!

Lekker om vanavond het weekend mee in te luiden!

Heerlijk hartverwarmend. Voor 8 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 fles appelcider
  • 0,5 liter sinaasappelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 8 kruidnagels
  • stukje biologische citroenschil (ca. 5 cm, alleen het geel)
  • stukje biologische sinaasappelschil (ca. 5 cm, alleen het geel)
  • 200 ml witte rum
  • suiker naar smaak
  • repen sinaasappelschil of -schijfjes, om te garneren

Aan de slag!

  1. Breng in een pan op laag vuur de cider met het sinaasappelsap, de kaneelstokjes, kruidnagels en citrusschil aan de kook.
  2. Zet het vuur lager en laat ca. 20 minuten sudderen.
  3. Zeef de drank boven een andere pan en roer er de rum door.
  4. Breng op smaak met suiker.
  5. Schenk de warme drank in glazen.
  6. Garneer met mooie repen sinaasappelschil (zie tip) of sinaasappelschijfjes.

Idee: Laat voor een minder sterke punch de rum eventueel achterwege.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.