Placeholder

Recept voor schnitzelspiesen met mosterd en bieslooksaus

Zondag belooft het zo’n 20 graden te worden. Tijd om de barbecue uit de schuur te halen. Alvast een lekker gerecht voor erop: een stoere spies met mosterd en rode ui.

Zondag belooft het zo’n 20 graden te worden. Tijd om de barbecue uit de schuur te halen. Alvast een lekker gerecht voor erop: een stoere spies met mosterd en rode ui.

Barbecuegerecht 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 500 g varkensschnitzel
  • 3 el grove mosterd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 rode uien, gepeld
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 3 el olijfolie.
  • Voor de bieslooksaus:
  • 3 el mayonaise
  • 3 el kwark
  • enkele sprietjes bieslook, fijngeknipt.
  • Extra nodig: 8 metalen barbecuespiesen.

Aan de slag!

  1. Snijd de schnitzels over de lengte in lange repen van 2-3 cm dik.
  2. Meng de mosterd met de knoflook en bestrijk er de repen vlees mee.
  3. Snijd de uien elk in 6 partjes.
  4. Leg de repen vlees met de uien in een schaal en sprenkel er de azijn en olie over.
  5. Laat minimaal 30 minuten marineren.
  6. Meng voor de bieslooksaus de ingrediënten door elkaar.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Rijg de repen vlees met de partjes ui zigzaggend aan spiesen.
  9. Gril de spiesen op de barbecue in ca. 10 minuten rondom gaar en bruin.
  10. Serveer met de bieslooksaus.

Recepten Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.