Recept voor rijstsalade met gerookte kip, komkommer en crème fraiche
18 september 2013
Lekker als lunch of als hoofdgerecht, deze rijstsalade met gerookte kip. Is weer eens wat anders dan een maaltijdsalade.
Lekker als lunch of als hoofdgerecht, deze rijstsalade met gerookte kip. Is weer eens wat anders dan een maaltijdsalade.
Recept voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 150 gram rijst
- 1/4 komkommer
- 75 gram gerookte kip
- 1,5 eetlepel mayonaise (of halvanaise)
- 1,5 eetlepel creme fraiche
- halve rode ui
- 50 gram rucola
- snufje zout/peper
Aan de slag!
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op het pak.
- Snijd ondertussen de gerookte kip en komkommer in kleine blokjes en snipper het rode uitje.
- Meng de mayonaise met de creme fraiche en een snufje zout en peper in een bakje.
- Als de rijst gekookt en afgekoeld is, meng je deze met de kip, komkommer, rucola, rode ui en het sausje.
- Meng alles goed door elkaar en breng de rijstsalade eventueel verder op smaak met kruiden zoals verse bieslook, paprikapoeder of knoflookpoeder.
Bereidingstijd: 20 min.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl