Culinair

Recept voor rijstnoedels met kip en kokossaus

Zo smaakt het oosten…

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 250 g dikke rijstnoedels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes, in stukjes van 2 cm
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2-3 el Thaise rode currypasta
  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 300 g sugarsnaps, schoongemaakt
  • 2 rode paprika’s, in dunne repen
  • 1-2 el vissaus• sap van 1 limoen
  • handje koriander, grof gehakt

Aan de slag!

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de noedels af en spoel ze onder koud stromend water.
  3. Verwarm de olie in een wok en bak de bosui en knoflook 1 minuut.
  4. Voeg de currypasta toe en bak deze 1 minuut mee.
  5. Voeg de kipreepjes toe en roerbak ze 2 minuten.
  6. Schenk de kokosmelk in de wok en voeg de sugarsnaps en paprika toe.
  7. Laat alles ca. 4 minuten zacht koken tot de groenten beetgaar zijn.
  8. Breng op smaak met vissaus en limoensap.
  9. Verdeel de rijstnoedels over diepe borden en schep er de kip met kokossaus over.
  10. Strooi er de koriander over.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.

Reageer op dit artikel