Culinair

Recept voor rijstepap met kokos en citroengras

Dit warme exotische toetje is vaak ook een succes bij kinderen!

Nagerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 stengel citroengras
  • 8 dl kokosmelk (2 blikken)
  • 2 dl melk
  • 200 g dessertrijst
  • 75 g suiker
  • 1 mango, geschild in blokjes

Aan de slag!

  1. Kneus de stengel citroengras.
  2. Breng in een pan de kokosmelk samen met de melk, het citroengras en een mespunt zout aan de kook.
  3. Voeg de rijst toe en laat het op een laag vuur in ca. 12 minuten tot romige pap koken; roer alles regelmatig goed door.
  4. Verwijder het citroengras en meng er de suiker door.
  5. Schep de warme rijstepap in schaaltjes en schep er wat blokjes mango op.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.

Reageer op dit artikel

Eet jij wel eens rijstepap?

aegallego

Ja, lekker!

Alleen dan met kaneel, ook erg lekker 😀

babygirll

Ja, lekker!

probeer eens ketang rijst i.p.v dessert rijst…zovele malen lekkerder!

Lindiaatje

Ja, lekker!

rijstepap.. heerlijk. in een zoete bui doe ik hier wat suiker in. Zowel warm als koud een heerlijk lekkernij ..

Instagram