Placeholder

Recept voor rabarbercrumble

Wij zijn gek op zoet! En deze rabarbercrumble is extra lekker door het kruimeldeeg met haver en pecannoten.

Wij zijn gek op zoet! En deze rabarbercrumble is extra lekker door het kruimeldeeg met haver en pecannoten.

Nagerecht voor 4-6 personen.

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

Voor het kruimeldeeg:

  • 150 g bloem
  • 50 g havervlokken
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • 75 g suiker
  • 50 g pecannoten, fijngehakt.

Voor de vulling:

  • 500 g rabarber
  • 3 appels
  • 3 el suiker
  • geraspte schil en sap van een halve sinaasappel
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • vanilleyoghurt, om erbij te serveren.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak eerst het kruimeldeeg door in een kom de bloem met haver, boter en suiker met je vingertoppen snel tot een kruimelig deeg te wrijven.
  3. Meng er de pecannoten door.
  4. Zet het kruimeldeeg in de koelkast.
  5. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm.
  6. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  7. Meng in een ovenschaal de rabarber met de appel, suiker, sinaasappelsap en –raspsel.
  8. Strooi het kruimeldeeg over de rabarber.
  9. Bak de crumble in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar en goudbruin.
  10. Haal uit de oven en laat 5-10 minuten voor het opscheppen staan.
  11. Bestrooi de crumble met poedersuiker en serveer met vanille-yoghurt.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus ca. 50 minuten bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar, Zara home.