Placeholder

Recept voor quiche met bloemkool, ham en gruyère

Bloemkool, kaas en ham is een heerlijke combinatie. En verpakt in een taart is het helemaal een feestje! Serveer met een salade en je maaltijd is compleet.

Bloemkool, kaas en ham is een heerlijke combinatie. En verpakt in een taart is het helemaal een feestje! Serveer met een salade en je maaltijd is compleet.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
300 g bloemkoolroosjes (panklaar)
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
3 eieren
200 ml slagroom
100 g gekookte ham, in kleine stukjes
125 g geraspte gruyère
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes

Extra: ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bloemkoolroosjes 3-4 minuten in een pan met water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg; druk de naden goed dicht. Klop in een kom de eieren los met de slagroom en wat zout en peper. Meng er de ham, gruyère en lente-uitjes door. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bodem van de vorm en schenk er het eimengsel over. Bak de quiche in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 40-45 minuten oventijd.

Tip: De quiche kun je goed een dag van te voren maken. Sterker nog, de smaak wordt er eigenlijk alleen maar lekkerder van. Eet de quiche op kamertemperatuur of verwarm hem vlak voor het serveren afgedekt met aluminiumfolie 15-20 minuten in een oven van 180°C.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Rice, Stapelgoed.