Placeholder

Recept voor preitaart met bacon

Deze hartige taart is niet heel moeilijk om te maken, smaakt heerlijk en ziet er feestelijk uit!

Deze hartige taart is niet heel moeilijk om te maken, smaakt heerlijk en ziet er feestelijk uit!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 el olijfolie
100 g bacon (vleeswaren)
800 g prei, in ringen
4 eieren
200 ml slagroom
125 g geraspte belegen kaas
2 el peterselie, fijngehakt

Extra: ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de vorm met de plakjes deeg. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de plakjes bacon krokant uit. Neem ze uit de pan en snijd in stukjes. Bak in het baconvet de preiringen in 5 min. zacht. Klop intussen de eieren met de slagroom, de kaas, de peterselie en zout en peper naar smaak los. Verdeel de prei met de bacon over de deegbodem. Schenk er het ei-kaasmengsel over. Bak de preitaart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Tip Serveer er een frisse salade van veldsla met rode uiringen en yoghurtdressing bij.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Oventijd: 35-40 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.