Placeholder

Recept voor pie met kipfilet, prei en tijm

Warm uit de oven en rijk gevuld. Deze klassieke Engelse pasteitjes vormen de ultieme wintermaaltijd tijdens koude dagen.

Warm uit de oven en rijk gevuld. Deze klassieke Engelse pasteitjes vormen de ultieme wintermaaltijd tijdens koude dagen.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 
-1 el olijfolie
-klontje boter
-550 g kipfilet, in grote blokjes gesneden
-zout en peper
-3 preien, in dunne ringen gesneden
-2 teentjes knoflook, geperst
-1½ tl gedroogde tijm
-1 el bloem
-300 ml hete kippenbouillon
-2 tl dijonmosterd
-4 el crème fraîche
-1 rol bladerdeeg (270 g)
-1 ei, geklutst.

Extra nodig: ronde ovenschaal van ca. 23 cm

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C, bekleed de ovenbakplaat met aluminiumfolie en kwast de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verhit 1 el olijfolie en het klontje boter in een grote koekepan en bak de kip met zout en peper al omscheppend in 5 minuten. Voeg de prei, knoflook en tijm toe en bak 5 minuten mee. Roer de bloem erdoor en voeg daarna al roerend de kippenbouillon toe. Roer de mosterd erdoor en laat het onafgedekt 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en schep de vulling in de ovenschaal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd er een ovaal uit. Leg het deeg-ovaal op de vulling, druk het langs de binnenkant van de schaal tot een opstaand randje vast. Maak in het midden van het deeg een sneetje met een mes en kwast het deeg in met het ei. Zet de ovenschaal op de bakplaat en bak de pastei in 25-30 minuten. Heerlijk met een groene salade.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Oventijd: ca. 25-30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Ikea, H&M Home.