Placeholder

Recept voor pesto met pijnboompitten en munt

Ben jij helemaal fan van pesto? Dan kun je dit recept niet achterwege laten. Je eigen pesto maken is stukken lekkerder dan pesto uit een potje. Heerlijk om bijvoorbeeld te eten bij lamsracks.

Ben jij helemaal fan van pesto? Dan kun je dit recept niet achterwege laten. Je eigen pesto maken is stukken lekkerder dan pesto uit een potje. Heerlijk om bijvoorbeeld te eten bij lamsracks.

Boodschappenlijstje:

  • 4 kleine lamsracks (à ca. 250 g)
  • 2 el olijfolie

voor de pesto:

  • 50 g pijnboompitten
  • 1 bosje munt (ca. 30 g), alleen de blaadjes
  • 1 kleine teen knoflook
  • 50 g geraspte pittige kaas (Grana Padano of Parmezaanse)
  • 75 ml olijfolie
  • Extra nodig: keukenmachine

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Maak eerst de pesto.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
  4. Maal in een keukenmachine de pijnboompitten met munt, knoflook en kaas fijn.
  5. Schenk er terwijl de machine draait geleidelijk de olie bij tot je een smeuïge saus hebt.
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Bestrooi de lamsracks met zout en peper.
  8. Verhit de olie in een ruime koekenpan en braad de lamsracks rondom in ca. 3 min bruin aan.
  9. Leg ze in een braadslee en braad ze in de oven in 10-15 minuten rosé. Als je zwaardere lamsracks hebt gekocht, verleng dan de oventijd. Reken per 100 gram op 5-6 minuten oventijd.
  10. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze enkele minuten verpakt in aluminiumfolie rusten.
  11. Snijd de lamsracks aan tafel tussen de ribbetjes los.
  12. Serveer met de muntpesto.

Tip:In plaats van lamsracks kun je dit gerecht ook met lamskoteletjes maken. Bak de koteletjes in de koekenpan in ca. 5 minuten bruin en rosé.Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk m.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Klevering.