Placeholder

Recept voor Perzische omelet met tuinbonen

Deze mooie, groene omelet komt uit de oven! Voor een extra fijn resultaat verwijder je bij de tuinboontjes de groengrijze velletjes.

Deze mooie, groene omelet komt uit de oven! Voor een extra fijn resultaat verwijder je bij de tuinboontjes de groengrijze velletjes.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g tuinbonen (diepvries), ontdooid
  • 6 eieren
  • 1 el olie
  • 2 el bloem
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 10 g dille, fijngehakt
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • bloem, om te bestrooien

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Kook de tuinbonen in een pan met water en wat zout ca. 7 minuten.
  3. Giet de boontjes af en spoel ze onder koud stromend water.
  4. Verwijder de bittere buitenste velletjes van de tuinbonen door er zacht in te knijpen zodat de felgroene boontjes eruit komen.
  5. Gooi de velletjes weg.
  6. Klop in een kom de eieren met de olie en bloem los en meng er de tuinbonen, bosuitjes, dille en koriander door.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Vet een brownieblik of vierkante ovenschaal in en strooi er wat bloem over.
  9. Schenk er het eimengsel in.
  10. Bak de omelet in ca. 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  11. Laat de omelet iets afkoelen en snijd hem in blokken.
  12. Geef er rijst of brood bij.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk