Recept voor pa amb tomaquèt (brood met tomaat)
13 januari 2013
Wie wel eens in Barcelona is geweest, heeft er vast dit heerlijke brood gegeten. Je kunt het met van alles beleggen: rauwe ham, worst, reepjes ansjovis of plakjes manchego (Spaanse kaas). Of dien het op als voorgerecht, met een escalivada erbij!
Wie wel eens in Barcelona is geweest, heeft er vast dit heerlijke brood gegeten. Je kunt het met van alles beleggen: rauwe ham, worst, reepjes ansjovis of plakjes manchego (Spaanse kaas). Of dien het op als voorgerecht, met een escalivada erbij!
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 8 sneetjes stevig witbrood
- 2 tenen knoflook
- 2 rijpe tomaten
- olijfolie, om te besprenkelen
Aan de slag!
- Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de ovengrill goudbruin.
- Wrijf het warme brood in met de gepelde tenen knoflook.
- Snijd de tomaten doormidden en wrijf de snijkanten over het brood.
- Knijp de tomaten ook een beetje boven het brood uit.
- Druppel er wat olijfolie over. Beleg het tomatenbrood eventueel met iets lekker hartigs en serveer!
Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst