Placeholder

Recept voor Orecchiette con broccoli e acciughe

Heerlijk: een smaakvolle pasta uit het hart van Puglia.

Heerlijk: een smaakvolle pasta uit het hart van Puglia.

Wat heb je nodig?
-400 g orecchiette
-300 g broccoli, in kleine roosjes
-6 el olijfolie
-1/2 rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-8 ansjovisfilets in olijfolie (blikje), uitgelekt en fijngehakt

Aan de slag!
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes in 6 minuten knapperig gaar. Verhit de olijfolie in een koekepan. Fruit de peper en knoflook 1 minuut in de olie. Voeg de ansjovis toe, draai het vuur laag en verwarm de olie nog 4 minuten zodat deze alle smaken goed opneemt. Laat de knoflook niet te donker kleuren! 

Giet de pasta en de broccoli af; vang een kopje van het pastakookvocht op. Meng de broccoli door de olie. Schep er de pasta door. Voeg een scheutje kookvocht toe zodat een smeuïge pasta ontstaat. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en weinig zout en verdeel over 4 borden.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip:  oorspronkelijk wordt deze pastaklassieker bereid met cime di rapa, een typische Italiaanse groente die hier nauwelijks verkrijgbaar is. Broccoli en ook bimi zijn een prima alternatief!

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, De Weldaad.