Placeholder

Recept voor misosoep met soba en garnalen

Deze Japanse soep met boekweitnoedels is snel, slank en superlekker…

Deze Japanse soep met boekweitnoedels is snel, slank en superlekker…

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 100 g sobanoedels
  • 1 liter instant misosoep
  • 150 g peultjes
  • 300 g gepelde rauwe diepvriesgarnalen, ontdooid
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • Onder andere verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en Aziatische winkels.

Aan de slag!

  1. Bereid de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  3. Breng de misosoep aan de kook en voeg de peultjes en garnalen toe.
  4. Kook de soep ca. 4 minuten tot de peultjes beetgaar en de garnalen gaar zijn.
  5. Voeg de bosuitjes toe.
  6. Verdeel de sobanoedels over diepe kommen en schenk er de soep over.
Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.