Placeholder

Recept voor mini-merengue met aardbei

Mmm, mini-merengues met aardbei. Leuk om te maken als je visite krijgt.

Mmm, mini-merengues met aardbei. Leuk om te maken als je visite krijgt.

petit four of dessertamuse, 10-12 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 125 ml crème fraîche
  • 100 ml slagroom
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 10-12 roze of witte schuimpjes
  • 5-6 aardbeien, gehalveerd
  • 75 g pure chocolade
  • Extra: mixer met gardes, wegwerp spuitzak

Aan de slag!

  1. Klop met de mixer de crème fraîche met de slagroom en de suiker tot een dikke crème.
  2. Verdeel de room over de schuimpjes.
  3. Leg er een aardbei op.
  4. Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water; laat de kom het water niet raken (au bain-marie).
  5. Of smelt de chocolade in de magnetron.
  6. Roer elke 30 seconden door tot de chocolade volledig is gesmolten.
  7. Schep de chocolade in een spuitzak.
  8. Knip een klein puntje van de zak.
  9. Spuit strepen chocolade over de merenguetaartjes.
  10. Leg ze op kleine (amuse)bordjes of een etagère.

Tip: breng de room op smaak met een beetje gemalen peper of rozenwater (verkrijgbaar bij de toko en Marokkaanse winkels)

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.