Placeholder

Recept voor koolsalade met warme sesam-sinaasappeldressing

Een koolsalade met een smaakexplosie. Lekker voor bij de couscous!

Een koolsalade met een smaakexplosie. Lekker voor bij de couscous!

Bijgerecht voor 4 personen

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 300 g heel dun gesneden witte kool
  • 3 sinaasappels
  • 1 dl (versgeperst) sinaasappelsap
  • 100 g feta
  • klein bosje bieslook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing

Aan de slag!

  1. Schil de sinaasappelen zo dik dat al het wit eraf is.
  2. Snijd de sinaasappelen in plakjes.
  3. Vang al het sap hierbij op en vul het aan met het (versgeperste) sap.
  4. Leg de kool en de sinaasappelen op een grote schaal.
  5. Brokkel de feta erover.
  6. Knip de bieslook erboven in stukjes.
  7. Verhit de olie in de pan.
  8. Strooi er de sesamzaadjes en rozijnen in en alles bak al omscheppend tot de sesamzaadjes iets bruin zijn.
  9. Strooi de kaneel en wat zout en peper erover.
  10. Schenk het sinaasappelsap en de honing in de pan.
  11. Verwarm de dressing en schenk hem over de salade.

Tip: Lekker bij gegrilde kipfilet en couscous.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx