Recept voor koolsalade met warme sesam-sinaasappeldressing
6 maart 2013
Een koolsalade met een smaakexplosie. Lekker voor bij de couscous!
Een koolsalade met een smaakexplosie. Lekker voor bij de couscous!
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g heel dun gesneden witte kool
- 3 sinaasappels
- 1 dl (versgeperst) sinaasappelsap
- 100 g feta
- klein bosje bieslook
- 4 el olijfolie
- 2 el sesamzaadjes
- 50 g rozijnen
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
Aan de slag!
- Schil de sinaasappelen zo dik dat al het wit eraf is.
- Snijd de sinaasappelen in plakjes.
- Vang al het sap hierbij op en vul het aan met het (versgeperste) sap.
- Leg de kool en de sinaasappelen op een grote schaal.
- Brokkel de feta erover.
- Knip de bieslook erboven in stukjes.
- Verhit de olie in de pan.
- Strooi er de sesamzaadjes en rozijnen in en alles bak al omscheppend tot de sesamzaadjes iets bruin zijn.
- Strooi de kaneel en wat zout en peper erover.
- Schenk het sinaasappelsap en de honing in de pan.
- Verwarm de dressing en schenk hem over de salade.
Tip: Lekker bij gegrilde kipfilet en couscous.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx