Placeholder

Recept voor komkommersalsa met kokoskip

Om alvast de smaak van de lente te krijgen: een heerlijke kokoskip met komkommersalsa.

Om alvast de smaak van de lente te krijgen: een heerlijke kokoskip met komkommersalsa.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

Voor de salsa:

  • 1 komkommer
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • sap van 1 limoen
  • een handje verse koriander, grof gehakt.

Voor de kokoskip:

  • 4 kipfilets
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 6-8 el gemalen gedroogde kokos
  • Extra: bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de salsa.
  3. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
  4. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Meng de komkommer en mango in een schaal met de ui, het limoensap en de koriander.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  9. Snijd de kipfilets in de lengte elk in 3 lange repen.
  10. Bestrooi ze met zout en peper.
  11. Wentel de kiprepen eerst door het losgeklopte eiwit en vervolgens door de kokos.
  12. Bestrijk het bakpapier met een beetje olie en leg er de kip op.
  13. Bak de kiprepen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
  14. Serveer ze met de komkommersalsa en warme tortilla’s.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 20 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.